onsdag 19 mars 2008

Mammabloggar behövs de...

Aftonbladets redaktör Terri Eriksson är trött på bloggande mammor och anser att den typen av bloggar ska läggas ner. Det tycker inte jag.

Att mammor kan ha behov av att uttrycka sig är väl inte att förundra sig över. Mammor är ofta ensamma med sina problem och glädjestunder och kan känna behov av att dela med sig av dem till andra. Det är inte alltid så lätt att vara småbarnsförälder. Eller förälder överhuvudtaget.

Att skriva en blogg kan lätta på trycket, går att likna med att tala i telefon egentligen. Bara man får prata så spelar det ingen roll om någon lyssnar. Jag tror faktiskt att det är viktigt. Alla har olika uttryckssätt, man sk ainte förringa det. Personligen tycker jag att man ska vara personlig men inte privat och kanske att man ska tänka på vad ungen kommer att tycka om några år om allt som skrivits om dennes bravader och sedan ligger kvar och skvalpar på internet till allmän beskådan. Kulturbloggen har ett tänkvärt inlägg om detta här.

Det är de konstruerade bloggarna oavsett om de handlar om mammor eller annat som blir trista, men personliga engagerade bloggare kan hjälpa varandra och bli bra kontaktpunkter. Man ska absolut inte förringa mammabloggar. De behövs på sitt sätt. Pappabloggar behövs också. Finns det såna? Det är trots allt frivilligt att läsa en blogg, eller hur? Om man inte själv vill läsa ska inte de soms kriver behöva sluta med det.

Den här bloggen är tänkt för att vi som har barnbarn ska diskutera med varandra. Men även småbarnsmammor är förstås välkomna att fråga om råd och dela med sig av synpunkter om kring hur de tycker att vi ska agera jämtemot er och era barn som är våra barnbarn ;-).

Vi som finns här har varit med om både kolik, matvägrare, busfrön och varit trötta småbarnsföräldrar. Men vi har också upplevt lyckan av att ha både barn och nu barnbarn.

Keep on blogging alla småbarnsmammor/pappor - det är en bra ventil...

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Skilda Pappan sa...

Det klart det finns pappabloggar.

Mary sa...

Vad kul och vad bra... Låt oss hjälpas åt här nu och se till att det blir lite fart på engagemanget för våra barn och barnbarn...

Du åker genast in i min bloggrulle.