fredag 14 mars 2008

Om man hade vetat då vad man vet nu...

Barn är i trotsåldern - ja, det har de alltid varit. Förtvivlade föräldrar undrar hur man gör. Vi som är föräldrar till föräldrarna drar lite på smilbanden och kommer ihåg. Jag är ibland elak och säger att nu får ni tillbaka allt det ni själva gjorde när ni var små.

Ska man låta ungen skrika eller ska man förhandla eller ska de få som de vill. Growingpeople är en sajt där föräldrar kan få råd om saker som denna. Men det kan vara av intresse även för oss "gammelföräldrar" att läsa där.

Våra vuxna barn vill oftast inte ha våra råd - eftersom även de "kan själva". Men ett råd vill jag dock förmedla till alla som har trilskande barn omkring sig. Ha alltid en banan och lite vätska med i handväskan. Det brukar göra underverk med de flesta barn och det snabbt. För ofta när de tappar humöret så är det just hungriga och törstiga de är. De behöver energi helt enkelt.

Många butiker har förstått det där och har en korg med bananer i som de erbjuder till barnen att smaska på medan föräldrarna handlar. Kunde de också fixa en vätskekontroll i butiken så blev det ännu lugnare.

intressant

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Inga kommentarer: